Cred ca unii dintre voi mai cititi din "Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi". Altii poate ca nu...

Am ramas in urma in privinta asta, iar azi am reluat ultimele 3 zile.
Am gasit cateva ganduri foarte faine care cred ca sunt bine de stiut sau de adus aminte.. ca de multe ori stim, dar nu luam in seama... ca nerabdarea-i mare...
Oricum, mie mi-au dat de gandit; sper sa va fie si voua de folos

E un pic mai lung pe ultimele 2 zile, dar au legatura si sper sa nu va plictiseasca

2 septembrie:
"Inainte de a-l aseza pe Adam in gradina, Dumnezeu l-a intocmit. Exista un proces de pregatire prin care ne trece Dumnezeu pentru a ne face ceea ce trebuie sa fim, dar pregatirea necesita timp. Dumnezeu trebuie sa se ocupe de caracterul nostru schimbator, de defectele noastre de personalitate, de lipsa de credinta, de problemele nerezolvate in trecut, de cicatricele si slabiciunile noastre, etc. Cat dureaza toate acestea? Doar Dumnezeu stie. Trebuie sa recunosti ca pana si la varsta pe care o ai inca mai identifici reactii copilaresti in fiinta ta. Noi toti ar trebui sa purtam asupra noastra un semn pe care sa scrie: "Opera in devenire. Daca ma angajezi trebuie sa stii lucrul acesta. Daca te casatoresti cu mine, trebuie sa stii lucrul acesta."
Biblia spune ca Domnul Dumnezeu "l-a facut pe om din tarana pamantului..." (Geneza 2:7). Cu ce lucreaza Dumnezeu? Cu noroiul! Iar uneltele pe care le foloseste pentru a te forma sunt experientele prin care treci in viata. Ele te modeleaza si te schimba. Si cu cat incerci mai mult sa faci asa cum vrei tu, cu atat mai mult dureaza procesul acesta. Poate iti va lua cinci ani sa nu mai incerci sa le faci oamenilor pe plac, sau zece ani sa nu-ti mai plangi de mila sau douazeci de ani sa nu-ti mai retraiesti copilaria. Dumnezeu iti spune: "Opreste-te", iar tu raspunzi: "Da, stiu, voi reactiona mai bine data viitoare". Apoi treci printr-o criza si adevarul te izbeste. In acea clipa vei spune: "stii ceva? Voi uita ce este in urma mea, si ma voi arunca spre ce este inainte" (Flilipeni 3:13)"
3 septembrie:
"Ce inseamna a semana? Inseamna a ingropa seminte pentru ca ele sa poata germina si sa aduca rod. In planul lui Dumnezeu pentru viata ta, El a semanat binecuvantarile pe care le vei experimenta in timp. Faptul ca te plimbi pe camp si nu vezi recolta nu inseamna ca semintele nu sunt acolo; Dumnezeu a semanat in tine lucruri care vor aduce rod in diferite momente.
Este uimitor faptul ca Dumnezeu seamana. Oare de ce doreste El sa treaca printr-o asa bataie de cap, cand ar putea sa rosteasca doar un cuvant si sa se faca? Asta-i dragostea, implicarea personala a Creatorului universului atunci cand se apleaca si seamana binecuvantarile care vor rasari in diferite anotimpuri din viata ta. Nu tot ceea ce doreste Dumnezeu pentru tine a aparut la suprafata, asa ca nu poti renunta sau intoarce spatele spunand: "asta e tot ce exista". Dumnezeu a semanat lucruri pe care tu inca nu le-ai vazut sau experimentat. Inca te afli in procesul devenirii a ceea ce doreste El. Cunoasterea acestui fapt iti intareste credinta ca se va intampla intr-adevar. Inseamna si ca Dumnezeu crede in tine; chiar si cand tu nu crezi in tine insuti.
Exista talente in tine pe care nu le-ai descoperit si vise pe care nu le-ai implinit. Pentru aceasta se da batalia! Diavolul se lupta pentru destinul tau. El stie ce a fost semanat in tine si incearca sa ucida samanta. Nu-l lasa. Tu nu esti inca persoana care va fi peste sase luni sau peste sase ani, fiindca exista un factor al timpului; nu toata recolta se culege in acelasi timp. Trebuie sa ai credinta si rabdare, altfel vei pierde ceea ce are Dumnezeu pentru tine."