News: http://www.tedeumadoramus.com/te-deum-vine-la-tine-acasa

Username: Always stay logged in
Password:
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Gandul Zilei 08.04.2008  (Read 515 times)
Florentina
Moderator
Sr. Member

Traieste-ti viata...Dar pentru vesnicie!

View Profile WWW
« on: April 09, 2008, 07:29:43 am »

Pretuieste-ti parintii si nu le nesocotii sfaturile...

Oricat de rai si inapoiati par poate... Daca exista cineva care iti vrea binele... aceia sunt in primul rand parintii...mai ales cand vorbim de parinti credinciosi...
Dumnezeu poate vorbii si prin parintii...Sunt multi oameni care au facut greseli uriase in viata nesocotind sfaturile pline de dragoste ale parintilor... ca mai apoi sa le dea dreptate cu pareri de rau...

Cred ca nu prea stim sa apreciem ce fac parintii nostri pt noi... Hai sa invatam sa ii pretuim... chiar daca mai fac si ei greseli... sunt oameni sa nu uitam...

Sunt doar un peste pe uscat,departe de-a mea casa... Si cerul e oceanul meu,si marea mea frumoasa...
jazzman
Eu sunt mic
Full Member
*

View Profile
« Reply #1 on: April 14, 2008, 11:39:18 pm »

curios ca nimeni n-a discutat aici

confirm treaba asta. nu stiu cati constientizati insa cei mai buni prieteni (in adevaratul sens al cuvantului) va sunt parintii. exista exceptii si probleme, true; exista si parinti iresponsabili, chiar si printre credinciosi. dar in cele mai multe cazuri parintii sunt cei mai buni prieteni. de ce e asa ? pentru ca ei va iubesc cel mai mult si va vor cel mai sincer bine. merg pana intr-acolo incat isi jertfesc placerile si dorintele personale pentru voi (cateodata 'isi dau de la gura' pentru copii) sau isi doresc sincer sa ii depasiti in profesionalism, performanta, spiritualitate, etc. cati dintre prietenii din jur ar face asta oare ?

Tata vorbeste prin parinti (legat de ce spunea Florentina) si nu nesocotiti asta. nu uitati ca parintii sunt autoritatea lasata de Tata peste fiecare dintre noi. nu asteptati raspuns 'personal' de la Tata atunci cand vi-l poate da o mama sau un tata, El va vorbi prin ei de cele mai multe ori (mai ales daca sunt niste oameni cu adevarat credinciosi). am invatat ca experienta lor conteaza cu adevarat, si ca am un orizont ingust atunci cand imi formulez parerile despre viata pentru ca pur si simplu nu am anii si calauzirea lor

ce mi se pare curios e ca.. cu toate astea, de multe ori parerile prietenilor conteaza mai mult decat cele ale parintilor, iar asta cred ca se intampla tocmai din cauza ca ei traiesc in alta generatie iar noi inca nu putem intelege lucruri. interesant e ca dupa ani, ajungi la aceleasi concluzii pe care ei ti le-au oferit cu timp in urma. iar cred ca aici ajungem la ce s-a mai discutat intr-un alt topic din board legat de intelepciunea de a putea invata din experienta altora.. si anume, experienta parintilor

jazzman
alina mehe
Te Deum Adoramus Philharmonia
Jr. Member
**

View Profile
« Reply #2 on: April 14, 2008, 11:46:13 pm »

Sunt de acord 1
Incerc sa imi fac din parinti prietenii mei cei mai buni pentru ca stiu ca ei sunt primii (dupa Jesus 1) care ma iubesc cel mai mult si care imi vor binele. Si am incredere ca nu ma vor dezamagi niciodata. Dumnezeu intr-adevar ni-i i-a dat ca prieteni si sfatuitori pentru viata aceasta. Si tot El ii calauzeste spre binele nostru. Plus ca ei au trecut mai inainte de noi prin aceleasi framantari, si-au pus aceleasi intrebari....Au fost si ei ca noi, si asta le da posibilitatea sa ne ajute pe noi acum. Experienta lor completeaza nestiinta noastra. Asa ca, faceti-va prieteni din parintii vostri!  3 1
« Last Edit: April 14, 2008, 11:49:46 pm by alina mehe » Logged

Look at your life through heaven's eyes
Florentina
Moderator
Sr. Member

Traieste-ti viata...Dar pentru vesnicie!

View Profile WWW
« Reply #3 on: April 15, 2008, 05:49:05 am »

Domnul sa ne constientizeze pe toti de acest adevar...
Si daca cumva ne-am pierdut vederea si nu mai suntem calauziti din pricina razvratirii(pt ca neascultarea de autoritatea instituita de Dumnezeu e razvratire), a neascultarii de parinti... Indura-te Doamne de noi si ajuta-ne sa ne deschidem ochii... Amin...

Si vai de ala pe care il trezeste Dumnezeu si nu se trezeste el...

Sunt doar un peste pe uscat,departe de-a mea casa... Si cerul e oceanul meu,si marea mea frumoasa...
rOBY
Te Deum Adoramus Philharmonia
Hero Member
**

walk with me!

View Profile
« Reply #4 on: April 15, 2008, 09:29:45 am »

treaba e ca parintzii incearca sa ne fereasca de rau, incercand sa ne priveze de unele lucruri care ni se par atat de atractive noua, la varsta noastra. shi ce-i ciudat e ca daca am gandi la rece lucrurile, poate ca am da aceslhi raspuns ca shi parintzii noshtrii... e chiar o mare binecuvantare sa ai parintzi care itzi sunt prieteni...

...
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

TRzone & Theme by Teo, modified by jazzman