Da, e o idee buna sa ne rugam asa. Cu totii avem nevoie.. si noi si orasele noastre.
Azi am tot fost preocupata de un gand si m-am gandit sa vi-l povestesc si voua.
Am aflat lucruri care m-au cutremurat si in acelasi timp m-au determinat sa fiu cu mult mai multumitoare pt dragostea lui Dumnezeu pe care o vad in toate binecuvntarile de care am parte, si de cele mai multe ori devin o obisnuinta... avem impresia ca ni se cuvin...
Este vorba de un coleg de-al meu, Ionutz, din Buzau. La sfarsitul anului 2 de facultate a intrat intr-o depresie mare din cauza nereusitei la un examen. (profa l-a picat din cauza ca era prea agitat

) Cei care aveam tangenta cu el doar la scoala, nu vedeam nimic anormal in comportamentul lui; eu si acum ma inteleg foarte bine cu el; insa starea lui s-a agravat pe ce a trecut timpul... dupa o perioada, un coleg din anul 6 pe vremea aceea, l-a dus la un doctor care i-a dat un tratament, cu indicatia sa il urmeze timp de 2 ani. Nu s-a tinut de tratament decat 2 luni. Intr-una din zilele trecute, l-au cules colegii dintr-o crasma, din apropierea caminului lor, beat mort... l-au dus la camin, i-au spalat hainele si l-au pus sa doarma acolo. Printre lucruri i-au gasit niste medicamente care se prescriu in depresii majore si schizofrenie. N-as vrea sa-mi inchipui ca-si lua medicamentele si cu alcool...

Au aflat mai tarziu ca un psihiatru i-a prescris medicamentele pentru schizofrenie. Locuieste in gazada, in subsolul unei case, fara apa, caldura, pe un pat de caramizi, plus de toate mai plateste si 250 lei pe luna. Mai rau ca in pivnitza cu alte cuvinte...
Cred ca are mare nevoie de afectiune in starea in care se afla. Ca si fata, nu ma pot apropia de el, insa, am un coleg pocait, Radu, care se pregateste sa devina neuropsihiatru si as vrea sa il indemn sa studieze putin problema lui, sa se apropie de el, sa il cheme la biserica, sa ii spuna de Domnul. Nici pentru el nu va fi o decizie usoara de luat, dar v-am spus aceste lucruri ca sa va rugati pt el, ca Domnul sa ii puna pe inima sa faca lucrul acesta, chiar daca nu este usor.
Schizofrenia este o boala foarte grea, as putea sa spun chiar o boala a duhurilor, in care in momentul crizelor, cei bolnavi cauta sa se sinucida sa sa faca rau la altii... Cunosc pe o persoana credincioasa care s-a imbolnavit tot la varsta tineretii de schizofrenie, si spunea ca aude voci care o indemnau sa se sinuzida, insa ea stia ca e bolnava si cand se simtea in pericolul unei crize mergea sa citeasca din Biblie, si citind cu voce tare se lupta cu vocile din minte ei, trecea peste crize...
Chiar daca Ionutz nu este credincios, cred ca Domnul poate lucra la mintea si inima lui in clipele de luciditate.
De-aceea va rog sa staruiti in rugaciune cu credinta pentru el, si pt Radu.

scuze ca am scris asa mult...